Kurser i Ashtanga Yoga

Grundkurs och fortsättningskurs i Aschtanga Yoga med Jon Edäng

Att gå en kurs är ett mycket bra sätt att behålla kontinuiteten i din träning, eller att komma tillbaka till yogan igen efter ett uppehåll. Genom yogan kommer du att känna dig mer närvarande, fokuserad och balanserad, såväl fysiskt som mentalt.

Var: Ego City.

Anmälan: Betalning = anmälan i receptionen på Ego City.

Pris: 995 kr för dig som har ett giltigt träningskort på Ego. 1450 kr för övriga.

 

Ashtanga Yoga – Grundkurs
Söndagar kl 15:00-16:10. Start 7 februari – 6 tillfällen.

Kursen vänder sig till dig som är helt ny för yoga eller har tidigare erfarenhet av yoga och vill fördjupa dina kunskaper. Vi går igenom de grundläggande positionerna i lugnt tempo och bygger successivt på med fler positioner och variationer på ställningarna beroende på dina förutsättningar. Kursen innehåller andningsteknik samt yoga filosofi med fokus på de 8 grenarna och lite om yogans historia.
Du kommer att få dokumentation och tips på litteratur, så ta gärna med anteckningsmaterial.

Ashtanga yoga – Fortsättningskurs
Söndagar kl 16:20-17:30. Start 7 februari – 6 tillfällen.

Denna kurs är för dig som har gått en nybörjarkurs eller har liknande erfarenhet och som vill gå ett steg vidare i yogan.
Vid varje kurstillfälle går vi grundligt igenom andningen och bandhas och går vidare med rörelserna i första serien, bryggor och avslutningsekvensen. Kursen består av ledda klasser, delvis ledda klasser och Mysore style klasser, där tanken är att du även får träna på att lära dig ordningen på rörelserna utantill. Du får förstås hjälp då du behöver. Du får lära dig inlednings- och avslutningsmantrat som tillhör Ashtangayogans tradition och mer om yogans filosofi och historia med fokus på de 2 första grenarna – Yamas och Niyamas.
Du kommer att få dokumentation och tips på litteratur, så ta gärna med anteckningsmaterial.

ashtanga_slide